Gas, water & licht vergelijken

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Bespaar tot €450 per jaar
  • Vergelijk alle energieleveranciers

Hoe kan ik gas, water en licht vergelijken? En kan ik gas, water en licht bij dezelfde leverancier afsluiten? Op deze en nog meer vragen geven we op deze pagina antwoord.

Direct vergelijken? Gebruik dan onze tool hiernaast.

Simpel gas, water & licht vergelijken

Hoe kan ik gas, water en licht vergelijken?

Ieder huis heeft gas, water en licht nodig en zeker als je gaat verhuizen wil je dat zo snel mogelijk regelen. Het is echter belangrijk om te weten dat gas, water en licht niet bij dezelfde leverancier afgesloten kan worden. Water wordt namelijk per regio verzorgd door een waterbedrijf. Hier heb je zelf geen invloed op en je kunt dus niet vergelijken en water afsluiten bij een ander bedrijf.

Dat is echter anders bij gas en licht (stroom), oftewel energie. Er zijn ontzettend veel leveranciers waarbij je gas en licht kun afsluiten. In onze vergelijker kun je eenvoudig de tarieven voor gas en licht vergelijken en afsluiten.

Deze tarieven zijn per regio en situatie verschillend. Er is dus geen goedkoopste leverancier voor gas, water en licht.

Hoe kan ik gas, water en licht afsluiten?

Gas, water en licht regelen bij dezelfde leverancier gaat dus helaas niet. In tegenstelling tot water, kun je de prijzen voor gas en licht dus wel vergelijken en zelf afsluiten. Dit kost 5 minuten van je tijd en je bespaart al gauw tot €450 per jaar.

Het afsluiten van gas en licht doe je eenvoudig via onze vergelijker. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is je postcode en je huidige energieverbruik. Dit verbruik kun je terugvinden op een recent afschrift. Heb je deze niet? Geen probleem. Dan helpen we je in twee klikken een schatting te maken van je verbruik.

Wij gaan vervolgens aan de slag met het berekenen van de prijzen voor gas en licht gericht op jouw situatie. Zodra je de prijzen hebt vergeleken en de beste aanbieding hebt gevonden, klik je op de knop aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar de website van desbetreffende leverancier waar je eenvoudig gas en licht kunt afsluiten.

Hier moet je nog een aantal persoonlijke gegevens invullen en zij regelen de rest. Jij hoeft niks meer te doen. Je nieuwe leverancier neemt contact op met je oude leverancier en zij zorgen voor de overstap.

Wie is de goedkoopste leverancier van gas, water en licht?

Hier is dus geen concreet antwoord op te geven, omdat het van verschillende factoren afhankelijk is. Water kun je niet zelf regelen en afsluiten bij een leverancier, dit wordt regionaal door een waterbedrijf verzorgd.

De tarieven voor gas en licht zijn afhankelijk van je huishouden, je energieverbruik en de regio waar je woont. Hierdoor is er geen goedkoopste leverancier van energie voor iedereen. Het is dus belangrijk om de prijzen voor gas en licht te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Energie vergelijken

Kan ik makkelijk van gas, water en licht overstappen?

Het is heel eenvoudig om van gas en licht over te stappen. Dit geldt echter niet voor water. Hier heb je zelf geen keuze in, omdat dit voor jou per woonplaats wordt geregeld door een waterbedrijf.

Voor het overstappen van gas en licht kun je eenvoudig onze vergelijker gebruiken.