Energieleveranciers vergelijken & kiezen

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Bespaar tot €450 per jaar
  • Vergelijk alle energieleveranciers

Van energieleverancier overstappen is één van de beste manieren om maandelijks geld te besparen. Maar met meer energieleveranciers dan ooit tevoren kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. Dat is waar wij je gaan helpen.

Wij vergelijken de tarieven van alle energieleveranciers. Dit zetten we handig voor je op een rijtje, zodat jij de goedkoopste leverancier kunt kiezen. Als je besluit over te stappen van energieleverancier dan doe je dat eenvoudig met onze tool.

In 3 stappen van energieleverancier overstappen

Energieleverancier vergelijken

Met onze vergelijker is het makkelijk om energieleveranciers te vergelijken. Na het invullen van je postcode, je huidige energieverbuik en je huishouden gaat onze vergelijker aan de slag.

Je ontvangt dan van ons een overzicht met alle aanbiedingen van energieleveranciers die beschikbaar zijn in jouw regio. We sorteren hierbij de goedkoopste aanbieding bovenaan.

energiemasten

Wat zijn energieleveranciers?

Energieleveranciers zijn de organisaties die ervoor zorgen dat gas en stroom in jouw huis wordt geleverd. Een ander veelgebruikt woord is energiemaatschappij, wat in feite hetzelfde betekent.

Veel van deze energiemaatschappijen bezitten echter niet het netwerk (kabels etc) dat de energie transporteert naar jouw huis. Dit wordt gedaan door netbeheerders. De energie wordt weer ingekocht bij handelaren.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik van energieleverancier overstappen?

De grootste reden om over te stappen van energieleverancier is om geld te besparen op je maandelijkse energiekosten. Dit kan jaarlijks oplopen tot wel €450.

Als je voor een lange periode bij dezelfde energiemaatschappij zit, dan is de kans groot dat je te veel betaalt voor je gas en stroom. Met onze vergelijker heb je binnen een paar minuten een overzicht van hoeveel geld je kunt besparen.

Waarom zou ik via Sparie overstappen van energiemaatschappij?

Wij zijn een onafhankelijke energievergelijker. Wij hebben geen directe afspraken met energiemaatschappijen. Hierdoor kun je op een betrouwbare en eerlijke manier energieleveranciers vergelijken. 

Wij ontvangen een commissie over elk afgesloten contract. Het maakt voor ons dus niet uit naar welke energieleverancier je overstapt. Dat maakt het wel zo eerlijk voor jou.

Wie is de goedkoopste energieleverancier in 2021?

Er is geen goedkoopste energieleverancier van toepassing voor iedereen. De tarieven worden bepaald aan de hand van het huishouden, het verbruik en de regio waar je woont. Wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is, hoeft dat niet voor een ander te zijn.

Daarom is het belangrijk om energieleveranciers te vergelijken. Vul je postcode en energieverbruik in wij tonen de goedkoopste energieleverancier gebaseerd op jouw situatie.

Welke informatie heb ik nodig om te wisselen van energieleverancier?

Het enige wat je nodig hebt om van energieleverancier over te stappen is je postcode, je huidige energieleverancier en het huidige energieverbruik.

Je huidige energieverbruik vind je terug op een recente factuur. Weet je niet wat je huidige energieverbruik is? Geen probleem. In twee klikken helpen we je met een schatting voor je verbruik.

Nadat je via onze vergelijker een nieuwe energiedeal hebt gevonden, dan klik je op aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar de website van desbetreffende energiemaatschappij. Hier moet je nog een aantal persoonlijke gegevens invullen en dan ben je klaar. Je nieuwe leverancier neemt contact op met je oude leverancier. Jij hoeft niks meer te doen. Ook wordt je gas en stroom niet onderbroken.

Bij welke energieleverancier krijg ik een cadeau als ik overstap?

Bij veel energieleveranciers kun je een welkomstcadeau kiezen als je naar hen overstapt. Houd hierbij rekening dat je in dat geval vaak een langdurig contract aangaat met deze aanbieder. Bekijk onze pagina energie met cadeau voor een actueel aanbod van energieleveranciers met cadeau.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een energieleverancier?

Dat is afhankelijk van je huidige situatie en wensen. Zo kun je in onze vergelijker bijvoorbeeld filteren op groene stroom, waardoor je alle prijzen van energieleveranciers kunt vergelijken die groene stroom aanbieden.

Daarnaast moet je nadenken over de lengte van het contract. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een welkomstcadeau of een cashback.

Wie is mijn huidige energieleverancier?

Als je niet meer weet bij je op dit moment energie afneemt dan kun je dat op verschillende manier achterhalen. Je kunt zoeken op “energie” in je e-mailbox en kijken welke resultaten daar naar boven komen.

Ook kun je in je rekeningoverzicht via de app van je bank zoeken op “energie” en kijken wat daar naar boven komt. Komt er niks, dan kun je ook in een bepaalde maand scrollen om te kijken of je een energieleverancier tegenkomt.

Moet ik mijn huidige energiemaatschappij op de hoogte brengen als ik overstap?

Nee. Wanneer je een nieuwe energiedeal hebt gevonden dan zal je nieuwe energieleverancier voor de overstap zorgen. Zij nemen contact op met je oude energiemaatschappij en jij hoeft niks meer te doen.

Ook zullen zij contact met jou opnemen om te laten weten op welke datum de overstap zal plaatsvinden. Daarnaast zullen ze rond de overgangsdatum jou vragen om de meterstanden door te geven.

Van welke energieleveranciers hebben we momenteel aanbiedingen?