Energie overstappen

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Bespaar tot €450 per jaar
  • Vergelijk alle energieleveranciers

Overstappen van energieleverancier is simpel. Jij zoekt de beste energie deal in onze energievergelijker. Wij sturen je de door naar desbetreffende energieleverancier en zij handelen alles verder af.

Hoe stap je over van energieleverancier?

Is het verstandig om van energie over te stappen?

Er zijn behoorlijk wat energieleveranciers op de markt die allemaal willen dat jij naar hen overstapt. Dat doen ze aan de hand van een welkomstkorting, een cashbackregeling of met een cadeau. Hierdoor loont het bijna altijd om van energie over te stappen.

Wij ontvangen een commissie per afgesloten energiecontract. Het maakt ons dus niet uit voor welke leverancier je kiest. Wel zo fijn voor jou om een eerlijk overzicht te hebben.

Hoe werkt overstappen van energie?

Overstappen van energie is simpel met onze energievergelijker. Het enige wat je nodig hebt is je postcode, je energieverbuik en 5 minuten van je tijd.

Weet je niet wat je huidige energieverbuik is? Geen probleem.

Wij helpen je in twee klikken met een schatting door een paar vragen over je huishouden. Jouw verbruik gebruiken we dan om een schatting te maken van hoeveel geld je kunt besparen om over te stappen van energiemaatschappij.

Energie overstappen

Veelgestelde vragen

Hoe vergelijk je de prijzen van energie?

Met zoveel energieleveranciers op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. Met onze energieverlijker maken wij het energie vergelijken eenvoudig. Op basis van jouw persoonlijke gegevens tonen wij de prijzen van alle aaneengesloten aanbieders. Hierbij sorteren wij de goedkoopste aanbieder bovenaan.

Als je de resultaten nog verder wilt verfijnen dan kun je nog verder filteren op looptijd van het contract, op groene stroom en op maand- of jaarbedrag.

Als je de juiste energie deal hebt gevonden, bevestig je dat je wilt overstappen van energie. Je wordt dan doorverwezen naar desbetreffende energieleverancier. Op de website van desbetreffende aanbieder dien je nog een aantal gegevens in te vullen. Vervolgens regelen zij de rest. Jij hoeft niks meer te doen.

Vanaf wanneer kun je overstappen van energieleverancier?

Dat is afhankelijk van het type contract dat je hebt. De meeste huishoudens hebben een contract voor onbepaalde tijd. In dat geval kun je zomaar overstappen van energie.

Heb je echter een contract voor bepaalde tijd, waar dus einddatum aan verbonden is, dan kun je pas overstappen in de laatste weken voordat je contract afloopt.

Houd in beide gevallen rekening met een opzegtermijn van maximaal één maand. Indien je voor deze termijn overstapt, dan heb je kans op een boete. We raden je aan om dan nog even te wachten.

Hoelang duurt het voordat je bent overgestapt van energie?

Hoewel het proces van overstappen in een paar minuten geregeld is, duurt het iets langer voordat je definitief bij je nieuwe leverancier bent aangesloten. Over het algemeen duurt dat twee tot vier weken.

Hoe vaak mag je overstappen van energieleverancier?

Je mag zo vaak als je wilt wisselen van leverancier. Hier zijn geen regels aan verbonden. Wel is het verstandig om rekening te houden met de looptijd van je contract en de hoogte van een eventuele boete die je kunt krijgen als je eerder overstapt.

Moet je je oude aanbieder op de hoogte brengen dat je wilt overstappen?

Nee, dit is niet nodig. Dit regelt de nieuwe leverancier. Zij regelen de overstap met je oude leverancier en je netbeheerder.

Krijg ik bericht van mijn nieuwe leverancier?

Ja. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld bij je nieuwe leverancier ontvang je een bevestiging per e-mail. Hierin staan de gegevens van je nieuwe contract.

Kun je nog annuleren na de aanvraag?

Het is mogelijk om binnen 14 dagen de bevestiging van overstap te annuleren. Als je van gedachte bent veranderd dan dien je hiervoor contact op te nemen met je nieuwe leverancier. Zij zullen de overstap dan annuleren.

Waarom zou je bij Sparie van energie overstappen?

Wij zijn een onafhankelijke vergelijker. Dat betekent dat wij geen directe afspraken met aanbieders hebben. Wij vergelijken de energieprijzen van bijna alle energieleveranciers. Hierdoor weet je zeker wat voor jou de beste deal is.