Prijs per kWh

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Bespaar tot €450 per jaar
  • Vergelijk alle energieleveranciers

Wat houdt kWh in? En wat betekent kWh prijs? Hieronder leggen we je dat allemaal uit. Het begrijpen van de gasprijs per kWh en de stroomprijs per kWh helpt je ook begrijpen hoe energieleveranciers hun facturen opstellen.

Daarnaast helpt inzicht in je kWh verbruik je ook bij het overstappen van energie. Hierdoor weet je namelijk hoeveel geld je kunt besparen.

Wat is kWh?

Een kWH of kilowattuur is de benaming voor eenheid van energie. Het wordt gebruikt om aan te geven hoeveel energie een huishouden heeft verbruikt over een bepaalde periode.

Een kilowattuur is de standaard eenheid die wordt gebruikt door energieleveranciers om de energiekosten te berekenen. Eén eenheid staat gelijk aan 1.000 Watt per uur.

kwh energie

Wat is het gemiddelde kWh verbruik?

Een huishouden dat weinig energie verbruikt, bijvoorbeeld iemand die in een klein huis woont en fulltime werkt, verbruikt ongeveer 1.900 kWh stroom per jaar en 8.000 kWh gas per jaar.

Een gemiddeld huishouden, met twee werkenden en kinderen die naar school gaan, is het stroomverbruik ongeveer 3.100 kWh en het gasverbruik ongeveer 12.000 kWh per jaar.

Een huishouden dat hoog in het verbruik zit, bijvoorbeeld een gezin dat bestaat uit 5 personen en in een groot huis leven, verbruiken ongeveer 4.600 kWh stroom per jaar en 17.000 kWh gas per jaar.

Wat is het verschil tussen kW en kWh?

Kilowatt (kW) vertegenwoordigt een eenhoud van vermogen en kilowattuur (kWh) is een eenheid voor energie.

Simpel gezegd verwijst kW naar de hoeveelheid energie die een apparaat nodig heeft om te functioneren en kWh vertegenwoordigt hoeveel energie er daadwerkelijk is verbruikt.

Het vermogen, uitgedrukt in kW, is de hoeveelheid elektrische stroom die nodig is om een apparaat werkend te krijgen. Energie is weer nodig om dat vermogen aan de gang te krijgen. Om een apparaat met een vermogen van één kW een uur lang aan de gang te houden, heeft het één kWh energie nodig.

Stel je voor dat je een lamp hebt dat een peer nodig heeft van 100-Watt. Om die peer 10 uur lang te laten branden is één kWh energie nodig.

Wat is de goedkoopste kWh prijs in Nederland?

Er is geen standaardprijs voor kWH in Nederland, wat betekent dat jouw kosten anders zullen zijn dan die van je buren. Dat komt doordat er ontzettend veel verschillende tarieven van energieleveranciers op de markt zijn. Gebruik onze vergelijker om energie te vergelijken van alle leveranciers en stap over om maandelijks geld te besparen.

Gebruik je kWh verbruik om over te stappen

Nu je weet wat je kWh verbruik is kun je maandelijks veel geld besparen. Vul je verbruik in onze vergelijker in en bekijk welke leverancier voor jou de goedkoopste energiedeal heeft.

Als je je kWh verbruik niet zeker weet, dan is dat geen probleem. In onze vergelijker kun je dan nog steeds vrij nauwkeurig de prijzen voor energie vergelijken.

Overstappen van energie is eenvoudig bij Sparie

Zodra je je gegevens hebt ingevuld in onze vergelijker, dan is het aan jou om de beste energiedeal te kiezen. Je klikt dan op de knop aanvragen. Je wordt dan doorverwezen naar de website van de leverancier. Hier moet je nog een aantal gegevens invullen en that’s it. Jij hoeft niks meer te doen. Alles is in 5 minuten geregeld.